Wednesday, May 25, 2011

vxpdisk game server with tutorial FOR CYBERCAFE

sila2 godek / try n error

http://hotfile.com/dl/118917710/8ed20ce/GAME_SERVER_PLUS_TUTORIAL.rar.html

untuk makluman software ini boleh digunakan untuk pengusaha2 cybercafe di luar sana yang belum mampu untuk setup sistem diskless sendiri mahupun dengan bantuan professional. dont worry software ni memang senang untuk diimplementasikan di cc anda. kebaikan? of course kalau nak share data yang sama tak perlu install satu2... especially GAME!!!! so tengok tutorial betul2... tapi tak semua program atau game boleh share dengan begitu sahaja... ada game2 tertentu yang akan melibatkan setting registry windows dan sebagainya... nak tau lebih lanjut... pls comment :)

for your information this software enables you to share data (or to setup your own storage system in your cybercafe), which will help u a lot if you are serving GAMES in your cybercafe. you just need an extra computer (should be core 2 duo above, with ram 4g and 500gb sata hdd) . the bigger hdd, the bigger ram your should invest into. the tutorial is very easy to understand. and if you have any question, pls leave a comment...

18 comments:

  1. salam...kenapa bila saya add target kat client dia kuar error connection failed..
    server sy set 192.168.0.100
    client ip 192.168.0.1

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut konflik tak ngan ip gateway (ip modem). cuba check balik

      Delete
  2. really appreciate alot for sharing your valuable knowledge bro...im an mech. engineer, but i have keen interest on this diskless system due to its advantage ...

    ReplyDelete
  3. thank you for the sharing...

    ReplyDelete
  4. iCSI Cake
    Connect failed!

    Why this happen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. have you disbale your server firewall?

      Delete
  5. cuba disable kan window firewall kat server

    ReplyDelete
  6. salam bro apasal bila aku dh nampak partion dari pc server ke pc lain tapi bila aku klik game error?... hilang....

    ReplyDelete
  7. salam... kena pakai windows xp ke kat server?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai windows xp pun ok. Tapi windows server lagi bagus

      Delete
  8. Salam, saya Rahim dari Taman Ringting. Perlukan konsultansi untuk setup cc. Boleh sms sy 0137318246 asap. Nanti saya call.

    ReplyDelete
  9. Salam saya Suhailley dr kuala krai kelantan, perlukan bantuan utk setup cc terutama game server... boleh sms saya 0199337788

    ReplyDelete
  10. Salam sori semua sebab dah lama tak update blog ni. btw saya dah lama tak buat game server. kalau ada masalah call sy kat 0149189452

    ReplyDelete
  11. Tumpang tanye bro.....macam mane nk restart server tanpa effect dekat client

    ReplyDelete
  12. kalau ada sapa sapa nk setup cc guna diskless server boleh la call saya
    0194721830(rizal)

    ReplyDelete
  13. Can you post a new link to GAME_SERVER_PLUS_TUTORIAL.rar' hotfiles servers are no longer hosting files.

    ReplyDelete